Open

!! OBAVEZNO NARUČIVANJE ZA BRZI SARS-COV-2 ANTIGEN I COVID 19 PCR TEST !! 01/2442-015

!! Naručivanje za ostale pretrage nije potrebno !!

 

Filter
Masne kiseline
OMEGA 3 MASNE KISELINE
690,00 kn

Omega masne kiseline (eng. Omega fatty acids)

Omega-3 masne kiseline imaju mnoge zdravstvene prednosti i smatraju se bitnim masnim kiselinama, što znači da ih ljudsko tijelo ne može sintetizirati, a od vitalnog su značaja za normalni metabolizam.

N-3 masne kiseline koje su važne u humanoj fiziologiji su α-linolenska kiselina (18: 3, n-3; ALA), eikosapentaenska kiselina (20: 5, n-3; EPA) i dokozaheksenska kiselina (22: n-3 DHA).
Omega-3 masne kiseline mogu se naći u ribama kao što su losos, tuna i baldahin, drugi morski plodovi, uključujući alge i kril, neke biljke i matulja. Također poznate kao polinezasićene masne kiseline (PUFA).
Zdravstvene prednosti dugolančanih omega-3 masnih kiselina - prvenstveno EPA i DHA su najpoznatiji. Visoka razina omega-3 masnih kiselina smanjuje trigliceride, brzinu otkucaja srca, krvni tlak i aterosklerozu.
Pretpostavlja se da omega3 indeks predstavlja marker rizika za kardiovaskularne bolesti. Izračunava se iz postotka eikosapentaenske kiseline i dokozaheksanske kiseline u odnosu na ukupnu vrijednost masnih kiselina (neesterificirane masne kiseline).

Vrijeme izdavanja nalaza: 2 - 3 tjedna. Nalaz prikazuje pojedinačne vrijednosti: ALA, EPA, DHA.

Načini plaćanja

Gotovinom
Putem internet bankarstva
Karticama (Visa, Maestro, Mastercard, Amerixan Express, Diners)
Mogućnost obročnog plaćanja (karticama Zagrebačke banke)
OMEGA 6 MASNE KISELINE
690,00 kn

Biološki učinci omega-6 masnih kiselina uglavnom su posredovani njihovom pretvorbom u omega-6 eikozanoide koji se vežu na različite receptore koji se nalaze u svakom tkivu tijela.
N-6 masne kiseline koje su važne u humanoj fiziologiji su Linolenska kiselina (18: 2w6), gama-linolenska kiselina (18: 3w6), Dihomo-gama-linolenska kiselina (20: 3w6), Arahidonska kiselina (20: 4w6) Docosatetraenska kiselina (22: 4w6), Eikosadienična kiselina (20: 2w6) i Docosapentaenska kiselina (22: 5w6). ,
Prekomjerne količine omega-6 masti ometaju zdravstvene prednosti omega-3 masti, dijelom zato što se natječu za iste enzime koji ograničavaju brzinu.

Visoki udio omega-6 u omega-3 masnoću u prehrani mijenja fiziološko stanje u tkivima prema patogenezi mnogih bolesti: protrombotskih, proupalnih i prokonstrikcijskih.

Vrijeme izdavanja nalaza: 2 - 3 tjedna.

Načini plaćanja

Gotovinom
Putem internet bankarstva
Karticama (Visa, Maestro, Mastercard, Amerixan Express, Diners)
Mogućnost obročnog plaćanja (karticama Zagrebačke banke)
Usluge i cjenik
Kontakt i radno vrijeme
Facebook
Instagram